Dieta w przebiegu chorób

Prawidłowa dieta podczas przebiegu choroby to jeden z najistotniejszych i często niedocenianych czynników wpływających na szybkie ozdrowienie organizmu. Opracowujemy kompleksowe diety w chorobach:

  • wątroby,
  • nerek,
  • trzustki,
  • nowotworowych,
  • niedożywieniu (w tym w anoreksji),
  • kandydozie,
  • osteoporozie,
  • alergiach pokarmowych i nietolerancjach pokarmowych,
  • celiakii,
  • fenyloketnourii,
  • dnie moczanowej.

Dieta zostaje przygotowana na podstawie wywiadu z pierwszej wizyty i uwzględnia parametry antropometryczne, wyżej wymienione jednostki chorobowe, preferencje żywieniowe, tryb życia, poziom aktywności fizycznej. Otrzymujesz indywidualne zalecenia żywieniowe oraz 7 różnych jadłospisów do stosowania przez okres do 1 miesiąca (7 jadłospisów do wykorzystania 4 razy w przeciągu miesiąca). Wizyta, na której otrzymujesz indywidualną dietę trwa ok. 15-30 min i jest wliczona w cenę diety. Podczas wizyty szczegółowo omawiane są wskazówki i zalecenia oraz otrzymana przez Ciebie dieta.

Istnieje możliwość przygotowania diety na 7 dni (do wykorzystania 4 razy w przeciągu miesiąca), oraz 10 dni (do wykorzystania 3 razy w przeciągu miesiąca).

Spotkanie kontrolne w trakcie stosowania diety

Podczas spotkania dokonywane są pomiary antropometryczne oceniające skuteczność dietoterapii. Rozmowa pozwala na analizę skuteczności diety, ocenę samopoczucia i ustalenie dalszych zaleceń/modyfikacji. Czas trwania spotkania to ok. 30 min. Spotkania kontrolne odbywają się w gabinecie Fitroom.